Het is inmiddels lang, heel lang geleden dat ik in een stukje in een krant jong en veelbelovend werd genoemd. Inmiddels zie ik - als ik al eens per ongeluk in de spiegel kijk - meer craquelé dan kunstenaar en ben ik niet meer zo vlot ter penseel. En iets beloven doe ik alleen nog als ik even niet oplet. Vandaar dat het op deze website doorgaans dood tij is, mijn ezel tilt nog zelden zijn staart op. 


Maar vandaag, ergens in mei 2024, kan ik toch een nieuw schilderij laten zien:

Mei 2024 -  “Niet meer dan een gerucht…”

Olieverf op paneel - 16 x 22 cm. 

1 augustus 2023 -  “Als ik het beter zou kunnen zou ik het beter doen…”

Olieverf op doek - 50 x 70 cm. 

December 2023: Onlangs trok ik een doos uit een stelling in mijn magazijn waarin zich een aantal - naar ik dacht zoekgeraakte - schilderijen op luciferdoos formaat bevonden. Die werken heb ik gelijk maar voor 100 (honderd) euro per stuk, ingelijst en wel, op een gerenommeerde verkoop site gezet:

(Exto, kleine schilderijen)

Zo kunt u zonder het gezeur van de kunstenaar te hoeven aanhoren eenvoudig een bijzonder kunstwerkje aanschaffen. Natuurlijk mag u, als u maling hebt aan gezeur, contact opnemen de kunstenaar zelf.

(info@andrevanbuuren.nl)

1 mei 2023 -  “En niemand die er eens goed over nadenkt…”

Olieverf op paneel 20 x 14,5 cm. 

Onregelmatig maak ik illustraties bij verhalen die - zover ik weet - nog niet zijn geschreven, en die ik voor het gemak maar cartoons noem. Ik heb er in het verleden een aantal gebundeld in o.a.: “Weer of geen weer” en “Gedoe”. Boeken die ongetwijfeld ergens stukgelezen op uw koffietafel liggen. 

Op Exto, een site waar zo’n beetje alle kunstenaars van Nederland hun waar aanprijzen en waar ik ook een kraampje mag uitbaten publiceer ik af en toe zo’n nieuwe (digitaal mishandelde) tekening.


andREVANbuuren- Cartoons

2 April 2022 - Verleden jaar heb ik een schilderijtje gemaakt waar ik me niet voor schaam.

Op een dag in januari 2022 kreeg ik ineens zin om er eens een wat grotere versie van te schilderen. Het zelfde schilderij, maar toch heel anders…

Goede morgen - olieverf op paneel - 15 x 19 cm

Ook goede morgen - olieverf op paneel - 50 x 70 cm

Het zal u verbazen maar veel werk op deze site is nog te koop.

Voor de nodige informatie kunt u contact opnemen met de kunstenaar: